Online Naya Diary Ehh sile sile masuk. Jemput Duduk! Penat jek Singgah ^_^: BURGER JOHN made by NAYA

Monday, July 2

BURGER JOHN made by NAYA

ASSALAMUALAIKUM eblibadi =)


Okey hari nii naya nak ajar korang menu terbaru yang terbaik dari ladang! HAHA, Resepi Burger John :)
Act resepi ni mama naya selalu buat dekat rumah, tapi mama selalu pakai roti john yang panjang tuuu, alaaa yang macam dekat pasar malam selalu jual tuu.
Tapi hari ini, saya chef Naya akan ajar korang cara termudah untuk membuat burger john ala ala roti john.


Okeyy make sure korang ada benda alah nii dulu ,




1- Daging kisar from Ramly burger :DD *jenama lain pon tak kisah 




2- Roti burger, beli yang bundle lagi cunn tauu :)




3- Telur ayam. Kalau nak pakai telur itik kee kambing kee, ikot selera hampa naaa :DD




4- Mayonis lady's choice, jenama lain pon bolee.




5- Secukup rasa :) Ini penting bagi menggantikan bawang, garam, and sayuran lain .




Kalau kesemua 5 barang kat atas nii korang dah prepare, dah beli, dah selongkar. So mulakanlahh operasi membuat Burger John nii haa.


Langkah pertama, hancurkan daging kisar di dalam mangkuk dengan menggunakan sudu.




Kemudian, masukkan dua biji telur ke dalam daging yang telah dihancurkan tadi.




Kacau rata, dan masukkan mayonis serta cukup rasa bagi menambahkan perasa pada burger john kitaa. Lagi cun kalau create nama 'naya' dekat situ. mesti sedap lagi kot! HAHAHA :DD




Sapukan bancuhan tadi di atas roti burger jangan terlalu tebal, jangan terlalu nipis sangat. Ikot kesesuaian roti anda :)




Kemudian masak di atas kuali leper, tepekk jek atas kuali tu dan lakukan aksi seperti penjual burger yang paling comel abad ini. HEEEEE :) Burger John sedia dihidang <3




Then kalau nak menarik lagi, korang plus laaa timun, kobis, salad or wateva, letak sosand mayonis! Perhhhhh, terbaik tauuu.


Selamat Mencuba :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

No comments:

Post a Comment

Awak Bagi laa komen sikit untuk entry saya, satu pun jadilah :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen